COVID 19 naște NS3

                               

Dacă se va încheia vreodată, prizonieratul COVID va fi scos din joc de plictis sau de silă. Vom fi izbăviți, de o natură sătulă de atîta omor și gata să se retragă, pentru realimentare, la baza ei de producție din China. Sau, mult mai puțin probabil, de remușcările euro-ideologilor care își vor declara, printre morminte și tuburi de oxigen, sila de propria inepție. Nu contați pe asa ceva! Bunul simț poate răcni cît vrea. UE suferă, mîndru, de o surzenie subacvatică. 

Pentru a treia oară în ceva mai mult de 10 ani, superagregatul UE a avut pe mîna o criză și, pentru a treia oară, și-a dovedit incapacitatea de a lucra în lumea reală, dincolo de cercul dogmatic impus de propria ideologie.

După crahul financiar din 2009 si invazia migraționistă din 2015, a venit epidemia COVID. De fiecare dată, UE a secretat ideologie și a pus în mișcare  un megalit birocratic. Amândouă au sucit temeinic gîtul realității și au lăsat în urmă un substitut dogmatic. 

In 2009, fetișul austerității germane a fost declarat obligație sacră și a distrus Grecia, rezervînd un loc în camera de disecție tuturor statelor Europei de Sud.  

În 2015, un edict enunțat în numele toleranței ca articol de nerefuzat a declarat Germania țară deschisă. În următoarele săptămâni, milioane de invitați ai dnei Merkel au făcut din Europa o tabără de pășunat asistență socială. Sosirile continuă. 

În 2020, imediat ce epidemia a atins Europa, birocrația UE a sesizat ocazia și a lansat obișnuitele trîmbe de fum compasional, plus o inimitabilă baterie de lasere propagandistice. La Bruxelles, Paris și Berlin, COVID a fost primit cu anticipația unui triumf ideologic fără seamăn. Aparatul a compus Recovery Plan For Europe – un monstru contabil ușor de tatuat pe mediile de informare și imposibil de aplicat în lumea reală. Apoi, cu una din numeroasele ei celelalte mîini, sistemul a schițat o European Health Union. Un năvod umanitar în căutare de noi puteri. Apoi, pe 27 decembrie, UE a proclamat V Day. Ziua Vaccinului, prima zi a noului nostru viitor. Divizia de Presă afiliată UE ne informa vizionar, prin vocea Politico:

     ”EU countries will on Sunday roll up their sleeves and get vaccinated together — even though European Commission President Ursula von der Leyen has had to grip their hands tightly at times. Back in June, the Commission proposed negotiating vaccine deals on behalf of all 27 member countries. Now, on December 27, those vaccines can finally be administered.”       

Mult mai emoționant, în cuvintele Ursulei von der Leyen:

     ” Today, we start turning the page on a difficult year. The #COVID19 vaccine has been delivered to all EU countries.”

Superb! Odată planificat și comunicat onor-publicului, succesul era consumat. Situația reală trecea grăbită și rușinată în planul doi, pregătindu-și ieșirea din scenă. 

Sîntem în martie 2021. Colosul European a pozat luminos în lider de campanie și regizor al Universului. În paralel, realitatea a continuat să funcționeze subversiv și clandestin. Spitalele și cimitirele nu mai fac față. Comitologia labirintică și ticăită a UE a produs o capodoperă: media de vaccinare europeană abia ajunge la 10% (sub nivelul atins de Maroc). 

În această situație, birocrația a trecut la atac. Doi țapi ispășitori au fost reținuți și aduși în fața opiniei publice. Marea Britanie – vinovată de Brexit și, mai grav, de succesul inadmisibil al campaniei de vaccinare (peste 50% din populație). Și Astrazeneca – vinovată de lansarea industrială a unui vaccin pe care UE nu a știut să îl cumpere la timp. 

UE e, acum, în situația unui nonsens care caută, nervos, în fiecare zi, formulări noi. Astfel, UE bate din picior și pretinde mai multe din vaccinurile pe care, mai întîi, le-a declarant ineficiente. UE amenință o companie, după ce a declarant că nu îi dorește produsele. Și tot UE vrea sa blocheze exportul unor vaccinuri pe care a declarat că n-are de gînd să le folosească. 

Rezultatul acestei instalări în grotesc: o farsă internațională. Spectacolul a avut loc sîmbăta trecută, la sediul companiei Catalnet din Anagni, lîngă Roma, și, firește, a fost trecut sub tăcere de marele rețele media. 

Mai întîi, Comisia Europeană, convinsă de propria fabricație, l-a informat pe Primul Ministru Mario Draghi că bestiile britanice vor primi ilegal un mare transport de vaccinuri, ascuns în depozitele firmei Catalnet. Draghi i-a poruncit lui Roberto Speranza, Ministrul Sănătății, să rezolve problema. Speranza a luat legătura cu trupele de elită, ultrasecrete și nemaipomenit de speciale ale Ministerului de Interne. Comandoul  a lovit neiertător în zori și a găsit, într-adevăr, 29 de milioane de doze de vaccin. Rușine eternă tot mai Perfidului Albion! 

Comunicatele indignate erau pe țeavă dar, la prînz, s-a aflat ceva interesant: da, cele 29 de milioane de doze de vaccin urmau să fie expediate curînd dar nu în Marea Britanie ci la Bruxelles, pentru a fi redistribuite de Comisia Europeană. 

Reacția lui Bruno Macaes, fost ministru portughez pentru Europa, e amabilă:

         ”Unless something changes in this story may well have been the most embarrassing day in EU history.”    

Pronosticul lui Macaes e, deja, depășit. 

Între timp, UE a hotărît că agreează vaccinul pe care l-a respins după ce l-a agreat. De ce? Pentru că Statele Membre au evadat de sub escortă și au amenințat că trec la contracte negociate direct. Fidelă programului central UE dar și propriului tembelism, Italia, de pildă, abia a reușit să înceapă vaccinarea persoanelor peste 80 de ani. Nu înainte de a fi dat prioritate avocaților (de ce nu și a judecătorilor?) Restul, în eternitate. 

Aparatul politico-birocratic UE a atins turația maximă. Singurul rezultat cert al acestei multi-sforțări instituționale e un dezastru moral, o nevroză sceptică generalizată. Numărul celor ce cred că vaccinul Astrazeneca e nesigur a crescut la 61% in Franta, 55% in Germania, 52% in Spania si 43% in Italia.

Firește, în acest psiho-peisaj manipulativ, demonstrația practică a succesului nu are nici o valoare. Dimpotrivă, e un indiciu degradant.   

Luni seară, vorbind în fața parlamentarilor Conservatori, Primul Ministru Boris Johnson a a explicat succesul britanic în termeni insuportabili pentru UE: 

            „The reason we have the vaccine success is because of capitalism, because of greed my friends.”

Chiar înainte ca Johnson&Johnson să fi fost patentat, vaccinul Boris& Boris a surprins ideologia mecanică a UE în flagrant de paralizie. 

Lăcomie? Exact! Dar nu în varianta moralizantă a pro-socialiștilor de la Bruxelles ci în înțelesul ei creator ilustrat de lumea anglo saxonă: sete, apetit, poftă, nerăbdare, voință de cunoaștere și acțiune. Toate aceste stări au permis apariția primului vaccin în Statele Unite, sub biciul epidemiologic al detestatului Trump.Tot ele au făcut din vaccinul Oxford o descoperire rapidă și imediat integrată industrial de Astrazeneca. Și, în acest timp, UE? Nimic. Propagandă și resentiment. Neputință și pompă.  

Sentința lui Johnson stă pe fapte și ridiculizează religia birocratică a UE. Indignarea și urzelile europene, stau pe un eșec extraordinar de muncit in birouri, comisii și planuri de ridicat de la sol Piramidele. Aici e ciocnirea care va defini viitorul: capitalism autonom vs ideologie social-birocratică. Realism activ vs forme circulare de magie scriptică. Pragmatism vs raționalism planificat. 

Emmanuel Macron a înțeles primul sensul remarcilor lui Johnson. Vlăguit, în cursul unui interviu acordat televiziunii grecești, Macron a explicat de ce n-a reușit UE. Și a tradus, impecabil dar resemnat, înțelesul ”lăcomiei” invocate de Johnson: 

              ”Nous, on n’a pas été assez vite, assez fort là-dessus. C’est tout à fait vrai et on a pensé que le vaccin mettrait du temps à décoller (…) Et donc, on a sans doute moins rêvé aux étoiles que certains autres. Et je pense que ça doit être une leçon pour nous-mêmes. On a eu tort de manquer d’ambition, j’allais dire de folie, de dire: «c’est possible et on y va.”

Merci mais il est trop tard! Nu numai pentru Macron.  

Autobahn-ul ipocriziei e mult prea încăpător pentru a mai lăsa loc de regret și onestitate. Pentru o deplină demonstrație de principii europene, Germania a decis să dea Comisiei Europene o idee pe care – surpriză! – aceasta nu o va putea refuza: negocieri pentru achiziția și administrarea vaccinului rusesc Sputnik, la nivel European. Reuters:

          ”The European Commission should hold preparatory talks with member states for possible procurement on Wednesday of the Russian COVID-19 vaccine Sputnik V, a German government source said” 

Așadar, Nord Stream 2 nu era nici suficient, nici accidental! Dependența de gazul rusesc își pregătește urmașul. Nord Stream 3 va pompa spre UE vaccin, va lega și mai strîns alianța UE-Rusia și va primi, la schimb, sentimente politice de recunoștință. Adică putere totală și invizibilă asupra Europei.   

About Post Author

2 Comments
  1. Fără cuvinte. Crâncen și atât de adevărat. Ce este grozav, Traian, este realitatea prezentată de tine dincolo de mizeria morală și politică de la Bruxelles: normalitatea continuă să existe și să provoace. Și să învingă. Mă refer la UK.
    Ada M.

    Reply
  2. O situatie ambarasanta pentru europeni si grava in consecinte. Realitate rar abordata plenar in marea presa ,surprinsa insa cu claritate si intr-un stil inconfundabil de TRU. Motive suficiente pentru a fi dezavuata de unii atasati narativei oficiale ,asa ca reflectii negative pe marginea articolului sunt posibile. Dar ce conteaza ? Ii doresc autorului sa-si urmeze calea .

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>