Despre „antimaterie”

antimaterie.ro a început ca un blog personal. Traian Ungureanu a acceptat la începutul lui 2021 să publice aici. Probabil și alte voci din media tradițională ni vor alătura în scurtă vreme.

Ne unește credința în libertatea cuvântului și în valorile fundamentale conservatoare. Credem că actuala degringoladă morală generată de combinația nefastă între lașitatea politicienilor, lăcomia BigTech (dublată de profunda lor ignoranță politică) și asaltul coroziv al ordinii culturale occidentale al unor mișcări noi de stânga, creează riscul real al unei epoci întunecate, dominată de cenzură, reeducare și disoluție morală.

Intenția este de a transforma “Antimaterie” într-un laborator de idei conservatoare. Nu ne propunem să intrăm în competiție cu alte platforme de aceeași orientare ci mai degrabă să umplem un gol de discurs situat între investigația academică neutră și opinia militantă. Cred că e nevoie nu atât de o tribună de luptă cât de un spațiu de clarificare al ideilor care e simultan conectat atât la patrimoniul conservator cât și realitatea politică actuală, în așa fel încât să fim eficienți în combaterea discursului conservator.

Pe antimaterie nu există redacție sau politică editorială, fiecare autor e liber să scrie despre ce dorește, când dorește.