Manifestul antimaterie.ro

Tranziția dinspre epoca feudală spre capitalism, începută odată cu marile revoluții de secol XVI -XVIII, a fost însoțită de o retragere a creștinismului din viața socială, retragere mult mai lentă și ezitantă și care ia sfârșit abia în epoca noastră, la câteva sute de ani după ce capitalismul a cucerit deja lumea.  Sufletul omului e înspăimântat de vidul religios, așa că  în lumea civilizată a secolul XX,  în care „Dumnezeu a murit” , devine posibilă apariția  marilor totalitarisme, în esența lor religii seculare, gnoze care promit mântuirea pe lumea asta. Nazismul și comunismul sunt exemplele cele mai tragice dar și cu ascensiunea cea mai fulminantă.  Ororile care le-au însoțit programul de „mântuire” colectivă au avut ca efect  principal o încetinire a secularizării – în fața ororii absolute omenirea chiar dacă nu s-a întors către Dumnezeu, măcar n-a mai căutat să-l alunge complet din viața socială. Așa se face că numai cu un deceniu- două în urmă puteam încă discuta despre o constituție europeană care menționează explicit creștinismul ca fundament moral al lumii europene – ceva ce astăzi pare mai degrabă o adevărată infracțiune.

Începând însă din anii ’50 ai secolului trecut (epoca atomică, a medicinei, electrocasnicelor și semiconductorilor), lumea academică și inteligenta occidentală (și imediat după, publicul larg) sunt fermecate de o nouă religie seculară, cea a științei – una care promite anihilarea suferinței, eliminarea nevoii de a munci și, în mod direct și concret, nemurirea. Peste această nouă gnoză se suprapune, încă din anii ’70 în majoritatea universităților occidentale, o campanie de propagandă concertată dar discretă a unui alt tip de totalitarism comunist, deghizat în obsesia incluziunii minorităților. Anii 2000, odată cu răspândirea internetului și momentul în care economia informației devine principala sursă de putere economică, devin însă terenul fertil în care fuzionează religia seculară a științei și noile falange ale stângismului modern deghizat în salvator al minorităților de orice fel ( woke, progresism și BLM).

Pandemia de COVID și o clasă politică realmente degenerată și incompetentă au fost scânteile care au declanșat asaltul final al acestei religii seculare care a coborât din universități în stradă, din biblioteci în majoritatea producției de filme, din reviste academice în publicații de mare tiraj. Suntem astăzi în fața unui asalt violent (deocamdată în vorbe), intimidant și generator de frică al unei noi gnoze care pretinde că știința e tot de ce avem nevoie cu condiția să ascultăm de „specialiști” și „oameni de știință”, o campanie dură de anihilare și excludere din viața socială a oricui încearcă să pună în dubiu tezele „centrului”. Suntem astăzi în fața unui adevărat război religios care vrea să evacueze cu forța, din sufletul fiecăruia, orice deschidere către transcendent, și s-o înlocuiască cu credința în știința, tehnologia și specialiștii Centrului. 

Motorul acestei ofensive religioase violente sunt o clasă politică amnezică și noii bogați ai lumii, cu toții ignoranți istoric și inculți politic la modul general, motivați doar de oportunism și lăcomie, de promisiunea eternizării la putere și acaparării de bogății nemăsurate, complet orbi la ceea ce alimentează de fapt ambiția lor: o nouă formă de totalitarism universal, de natură religioasă.

Puțini par a sesiza astăzi, de pildă, nonsensul absolut al sintagmei „credința în știință” dat fiind că definiția unei teorii științifice include în ea posibilitatea falsificării, cu alte cuvinte dubiul permanent. Dar oamenii de știință veritabili care încearcă să vorbească despre asta sunt imediat marginalizați și anulați. Știința nu e deloc utilizată ca știință ci doar ca pretext propagandistic și religios.

Apropierea prea mare de ororile adevărate ale comunismului face toate țările est-europene candidați improbabili ai înrolării în noua ordine. Primitivismul (în sens bun) clasei politice românești, faptul că membrii ei nu sunt cu toții născuți și crescuți într-o lume ruptă de realitate, ne salvează deocamdată de noua gnoză care deja pare să fi corupt fundamental clasa politică occidentală. Cu toate astea pandemia a demonstrat că servilismul și oportunismul politic românesc, dar mai ales lipsa de cultură politică și de idei, sunt un pericol real pentru alunecarea peste noapte în noapte, sub oblăduirea funcționarilor care se ocupă de ce e bine pentru toți: Comisia Europeană.

Antimaterie își propune să înceapă discuția despre provocările reale ale noii ordini, despre lecțiile istoriei și rolul Bisericii, să aducă claritate în confuzia generată de viteza schimbării, să furnizeze idei care să înarmeze politicienii care simt instinctiv nevoia de a se opune acestei noi forme de totalitarism.

antimaterie.ro e în acest moment un proiect necomercial și strict personal, care are însă nevoie de finanțare. Acceptăm donații în nume personal pe contul personal de Revolut al lui Florin, tel: zero șapte 29 zero șapte 8898. Sau în contul bancar personal RO29INGB0000999900439605. Donațiile se vor compensa cu eventualele abonamente plătite viitoare. Mulțumim!