Capul tîmpit, sabia îl mîngîie

Dulce barbarie, progres e numele tău! Dar numai după o lungă îmbrățișare cu prostia. 

În sfîrșit, libertatea a pătruns și în lumea întunecată a Occidentului! Căci, așa cum se știe, contemporanii noștri occidentali n-au avut, încă, ocazia minunată de a se îmbăia în cătușele libertății nețărmurite a prostiei. La fel, generațiile Estului care n-au cunoscut comunismul. Nu-i timpul pierdut! Lumina vine din universitățile americane și a pornit la drum cu un surîs eliberator ce nu va fi ratat nicăieri. 

Cine n-a trăit originalul va avea șansa de a gusta un bis actualizat și îmbunătățit. Aleasa cunoaștere a anilor ’50, adică triumful revoluționar asupra valorilor, autorilor, limbajului și operelor reacționare, așa cum a fost el trăit în comunismul răsăritean, se va repeta în chip superior, spre beneficiul minții occidentale. Cum anume? 

Pentru început, o propunere modestă: anihilarea culturii. A întregii culturi europene, sub vina de a fi existat și de a fi surclasat alte culturi sau, mai grav, o suită numeroasă de culturi inexistente. Dar să trecem la fapte și să selectăm cele mai recente vinovății identificate în lotul marilor criminali pe care stă așa-zisa cultură occcidentală. 

Mai întîi studiile clasice. Adică marele ansamblu elin-latin. Cunoașteți: acele vechi bazaconii dușmănoase și rasiste lăsate nouă de suprematiști albi ca Platon, Aristotel, Cicero, Ovidiu, Tacit, Lucretius, Homer, Heraclit și alți opresori ai filozofiei africane. Propunerea a prins contur și bîntuie, acum, în Universități. Evident, New York Times, binecunoscuta gazetă de propagandă a progresiștilor americani și farul ecologic al justiției universale, și-a luat nobila sarcina de a prezenta publicului inițiativa. 

În centrul ei: Dan-el Padilla Peralta. Un glorios Mr. Nobody, ca atîția alți impostori, selecționați și celebrați de Universtități pentru meritul de a fi minoritari (adică non-albi), impostori și, mai ales, demolatori frenetici. La fel ca luminile înscăunate de comunști în Universitățile românești imediat după 1945: Mihai Roller, Vicu Mândra, Al. Toma și alți huligani setoși de vandalism. 

Marele Profesor de Studii Clasice Peralta predă, bineînțeles, la faimoasa Universitate Princeton și are o idee fixă: studiile clasice nu trebuie să se ocupe de civilizația greco-latină. Asta ar trebui să fie limpede ca lumina zilei. După aceeași regulă, nici botanica n-ar trebui să mai fie obsedată de plante. Dimpotrivă, numai o botanică dedicată studiului maselor plastice e într-adevăr botanică. În cursul unei prezentări respectuos-admirative, New York Times își descrie eroul cu tonuri rezervate marilor învățați și își asigură cititorii că au de-a face cu un savant, nu cu o caricatură promovată pe dosar rasial și plătită să își distrugă domeniul de învățămînt. 

O altă contribuție mizeră vine din partea Johannei Janink, de la Universitatea Brown, tot clasicistă și savantă dezlănțuită. Ea simulează îngrijorarea și exclamă excedată ”dacă studiile clasice nu se schimbă, lăsați-le să ardă!”. Vina studiilor clasice e aceeași: se ocupă de civilizația clasică, greco-latină, în loc să se plece în fața tezaurului clasic afro-asiatic. 

Ce lipsește din aceste îngrijorări și revoluții, e constatarea totală și irevocabilă a inexistenței culturii Occidentale. Noroc cu intervenția fermă și salutară a istoricului-legist Kwame Anthony Appiah, Profesor de filozofie la Universitatea New York. El constată sec și desfășurat, la rubrica de ”cultură” a luminosului cotidian progresist The Guardian: ”Nu există ceva care se cheamă cultură occidentală”. Perfect! Cu o singură pocnitură filozofică de bici am scăpat de scornelile milenare ale uzurpatorilor greco-iudeo-latini. 

Dar ”clasicele” sînt doar partea vetustă a unei mascarade culturale mult mai întinse. Literatura medievală e deasmenea o formă de opresiune albă și, prin urmare, Universitatea Leicester s-a grăbit să o scoată din programă. Evident, nici Shakespeare nu mai putea rezista. Tot mai mulți profesori americani au ajuns la concluzia că studenții trebuie feriți de Hamlet, Macbeth și alte deșeuri rasiste. 

Pictura e deasemenea pătată. Rembrandt e suspectat de complicitate pasivă la odiosul comerț cu sclavi. Cum pofta de rahat vine mîncînd progresiv rahat, muzica clasică e, la rîndul ei, demascată. Beethoven poartă răspunderea infernală de a se fi născut alb, o culpă evidentă de la primul acord al simfoniilor lui obosite. 

Ne putem relaxa. Nu trebuie să mai învățăm, să mai cunoaștem și să mai înțelegem. Relax! Totul e fals, cu excepția teoriei care ne spune că totul e fals. Cultura occidentală e o iluzie toxică, o făcătură subversivă ticluită de exploatatori albi, cu scopul de a elimina marile opere ale muzicii de cameră gaboneze, superba pictură a secolului XIX jamaican și studiile filologice înfloritoare ale școlii hermeneutice togoleze. 

Cum de e, totuși, posibilă atîta tîmpenie simultană, în mințile atîtor oameni din atîtea universități? E sinistru dar nu complicat: prin decret. Odată decisă, abrupt și dogmatic, inexistența valorilor și odată respinsă plenar existența realității, orice afirmație e admisă. Absolut orice afirmație. 

Două exemple proaspete. Astfel: numai o parte a persoanelor care nasc sînt femei. Apoi: un accent prea mare pe aflarea rezultatului exact e o manifestare a supremației rasiale albe în matematică. 

Prima descoperire aparține mai multor spitale din Marea Britanie care au emis noi recomandări și reglementări menite să asigure ”reprezentarea și includerea tutror persoanelor aflate în maternități”. Ceralaltă cucerire se datorează Direcției de Învățămînt a Statelui american Oregon și urmărește ”să elimine rasismul din procesul de învățare a matematicii”. 

Dacă prostia abisală asigură coloritul, practica acestui bombardament cu napalm asupra rațiunii vine din corupția revoluționar-dogmatică. Orice analfabet și orice impostor vor lucra cu entuziasm la demolarea oricărei valori sau idei, dacă sînt promovați, dotați cu o carieră, curtați de presă, înconjurați de respectul cuvenit adevăraților universitari și plătiți pentru emisia de orori. 

Fabrica de îndoctrinare întemeiată acum aproape 60 de ani în sistemul universitar american a produs generații de ignoranți și impostori. Astăzi, ei sînt deținătorii catedrelor universitare și educatorii viitoarelor generații de ignoranți și impostori. Acumularea de prostie, obscurantism luminat și dogmă a sistemului educațional occidental continuă. Ea a creeat premizele unei catastrofe care promite muțenia, irelevanța și indolența de care are nevoie orice sistem de control. Imbecilizarea globală e în lucru. Progresismul și-a pregătit bine societățile gazdă. 

În sfîrșit, ar fi de observat două lucruri. Mai întîi: tot ce se știe astăzi despre culturile non-europene ”superioare” și tot ce știu despre ele chiar populațiile acelor locuri a fost scos la iveală, conservat și explicat de istorici, arheologi și filozofi albi. Reacționari, desigur. Fără ei, n-ar fi existat nici etnologie africană, nici indianistică, sinologie sau arabistică. 

În al doilea rînd: după satisfacțiile nemărginite ale prostiei, celălalt ingredient al căderii la care asistăm ține de invidia neputinciosului și a mediocrului în fața geniului. Nu există nimic nedemolabil în fața resentimentului. 

Însă prostia, mediocritatea și resentimentul trebuie așezate în căsuța lor otrăvită: ele dau combustibilul dar nu stabilesc direcția. Obiectivul acestui acces colosal de negaționism și îndoctrinare criminală e unul și același, dintotdeauna: Puterea. 

Odată discreditată și interzisă cultura occidentală, controlul spiritual și deruta minților vor fi rapide și definitive. 

Barbaria are nevoie de robi. Corupția spiritului scutește de sabie. Capul tîmpit, sabia îl mîngîie.

About Post Author

17 Comments
 1. Puteti explica Domnule Mihai Necsulescu, in ce anume acest articol este un „un delir de extrema dreapta motivat probabil de frica pierderii status-quo-ului de patura privilegiata”? Puteti da citate concrete din articol?
  Banuiesc ca din punct de vedere intelectual va considerati ca facand parte din „avangarda progresista” a societatii actuale si probabil considerati ca este datoria dumneavoastra de a va opune „miscarilor sectare, obscurantiste si complotiste ale cercurilor conservatoare (adica de extrema-dreapta)”.
  Este dreptul dumneavoastra in virtutea dreptului la libertatea de opinie, dar nu puteti sa veniti cu argumente echilibrate, rationale si factuale pentru a va apara ideile?
  Cu stima,
  Florentin

  Reply
  • Un excelent articol care sintetizeaza perfect un trend in expansiune. Asa a pornit fascismul. Asa s-a „plamadit” comunismul. Iar barbaria, dogmatismul si spalarea creierelor au fost zguduitor illustrate in filmul Fahrenheit 451, dupa romanul cu acelasi nume. Distrugerea ideilor, a valorilor filosofice si artistice nu va fi posibila decat cu o participare sociala ampla, bazata pe frica si oportunism. Sigur, au fost incercari in trecut care au reusit,pentru o vreme, sa tina valori ale umanitatii sau valori nationale „la neagra”, incarcerate. Ceea ce mi se pare insa grave este usurinta societatii de a trece peste astfel de idei demente.

   – nici nu se putea altfel –

   Reply
 2. In foarte putine puncte e echilibrat. In rest, acest articol este un delir de extrema dreapta motivat probabil de frica pierderii status-quo-ului de patura privilegiata. Pe masura ce conservatorii se vor radicaliza si vor aluneca catre extrema dreapta, vor deveni irelevanti si se vor asemana unor secte religioase izolate. Drum bun!

  Reply
  • Deci e bine cu proști și incompetenți în frunte? Experimentăm asta de ani buni iar după dvs. este foarte bine, nu? De discriminarea rasială ce să mai zic: după dvs. albii trebuie puși la zid și împușcați! Sunteți de altă rasă, marțian cumva? Mă întreb: cu ce cap judecați? Ce mai – lumea a luat-o razna!

   Reply
 3. Lenin spunea: Ideile sunt mult mai puternice decât armele. Nu le permitem duşmanilor noştri să aibă arme, de ce le-am permite să aibă idei?
  Eu mă întreb cu nu a înțeles dreapta americană puterea ideologiei? Pentru că ideologizarea neo-marxistă se întâmplă în state de circa 60 de ani.

  Reply
 4. Mă bucură prezența lui Traian Ungureanu în acest for al libertății. E timpul să strângem rândurile.

  Gânduri bune, MN

  Reply
 5. În acest sens a scris și prof. univ. Thomas Molnar, care a fost și el universitar în SUA. Două dintre cărțile lui au apărut în limba română: ”Eu, Simah, prefectul Romei” și ”Modelul deformat: America de la Tocqueville la Carter”. Sper să vă fie de folos !

  Reply
 6. NOTA EDITORULUI: am vorbit cu Mihail Neamțu și după cum bănuiam, comentariul ăsta nu-i aparține. Cel mai probabil e un troll care are impresia că e amuzant. A scrie comentarii stupide în numele altuia în speranța că încaieri pe cineva e dovadă serioasă de prostie.
  _————————_———————-_————————-_

  Cred că aveți nevoie de un editor de a corecta din greșelile de scriere. De asemenea cum poți lua pe fie cineva în serios csre nu aderă la principiile curente ale limbii române și scrie cu Î în interiorul cuvântului. Nicio profesoară de clasa I nu ar îngădui așa ceva. Ce este ‘sînt’ voiați să spuneți ‘sunt’?

  Mai treceți pe la școală înainte de a vă scaldă în subiecte clar peste dvs. Dacă vreți să vorbiți de cultură mai întâi să aveți respect față de limba patriei!

  Reply
  • Multi intelectuali autentici care nu lucreaza in invatamint scriu cu î, peste tot, mai putin român, România. Andrei Plesu scrie cu î, regretatii Romulus Vulpescu si George Pruteanu scriau cu î si multi altii. Multe ziare pastreaza inca scrierea cu î. Motivul: revenirea la scrierea cu â a fost decisa in Academia Romana pe vremea cind era condusa de INGINERUL Mihai Draganescu iar la votul in plen filologii s-au abtinut. In schimb au votat „pentru” inginerii , fara pregatire filologica consistenta. Argumentul celor ce pastreaza scrierea cu î este – in afara lipsei de legitimitate si seriozitate a votului din plenul Academiei- convingerea lor ca este absurd ca intr-o llimba sa se foloseasca doua semne grafice pentru acelasi sunet, in functie de pozitia sunetului in cuvint. Principiul adoptat este : un sunet, un semn. Iar dvs, daca ati fi intr-adevar Mihai Neamtu – ceea ce in mod cert nu sunteti – ati fi la curent cu aceste realitati.

   Reply
  • Asta e tot ce ai gasit sa spui despre articol, domnule MN?
   E tragic. Pentru dumneta.

   Reply
  • Bădie, matale de ce scrii cu î din a?

   Reply
 7. Atrofierea instinctului de supravietuire va duce la disparitia speciei umane. Se arunca tot la gunoi si nu se pune nimic in loc. Sa ne intoarcem in nimic, atunci…

  Reply
 8. Consider aceasta miscare complet absurda. A-ti nega radacinile culturale pe motive rasiale este egal cu a-ti nega originile primare pe motive de criminalitate ,in care daca nu atacai tu un alt australopitec sau Neanderthal erai clar atacat de ei spre a fi eliminat. Istoria nu se poate schimba.

  Reply
 9. EXCEPTIONAL!!!
  TRU este cel mai sofisticat analist social/politic al momentului!!!
  Si eu traiesc in USA si urmaresc evenimentele in citeva limbi…
  EXCEPTIONAL!!!

  Reply
 10. Rar mi-a fost dat sa citesc un eseu atit de sclipitor formulat. Intristarea produsa de descrierea cumplitului fenomen de imbecilizare galopanta a mediului universitar american – si nu numai – a mai fost intrucitva domolita de emotia estetica generata de excelenţa materialului.

  Reply
 11. CRED CA TOTUL E MAI COMPLICAT DECAT PARE. PANA LA URMA IN ORASELE PROGRESISTE CHICAGO, SAN FRANCISCO, DETROIT. ETC, IN TOATE ACESTE ORASE MINORITARII O DUC CEL MAI RAU. SI ALBII CEL MAI BINE. CRED CA SE PREGATESC TOR FELUL DE UNIVERSITĂȚI SI DISCIPLINE CARE VOR FI REZOLVATE IN SPECIAL MINORITARILOR. ACEȘTIA VOR FI ÎNVĂȚAȚI CELE MAI INUTILE LUCRURI SI VOR FI PRIVATI DE CELE MAI ELEMENTARE CUNOSTIINTE STINTIFICE. IAR ALBII VOR FI ORIENTATI CATRE STIINTA SI LUCRURI FOLOSITOARE. CRED CA INCEARCA SA SE DEMONIZEZE CULTURA ALBA TOCMAI PENTRU AI FACE PE AFRICANI SA O RESPINGA. IAR ALBII VOR AVEA ATIRUDINEA TITAL OPUSA. ATUNCI CAND CINEVA TE ATACA DEVII SOLIDAR CU CEILALTI. LA FEL CUM NEGRII SUNT SOLIDARI ASA INCEP SA DEVINA SI ALBII. PANA DE CURAND DACA CHURCHILL AR FI FOST ATACAT IN AFARA DE INTELECTUALI SI DE BRITANICI NIMENI AR FI FOST SOLIDAR. AZI PANA SI ROMANII SE SIMT ATACATI DE ” RASTIGNIREA ” LUI CHURCHILL. CRED CA SE INCEARCA UNIREA ALBIILOR INTR-UN STAT. SI ACEST LUCRU SE FACE CU BAD COP SI GOOD COP. DUPA CE IN SFARSIT SE VA REALIZA TOATE ASTEA VOR REVENI LA NORMAL, BINEINTELES SUB OBLADUIREA INTELEAPTA SI DREAPTA A UNEI VEDETE GEN ELON MUSK. NU NEAPĂRAT EL DAR CRED CA DRUMUL E SIGUR. UNIREA OCCIDENTULUI IN FATA CHINEI. SI ASTA NU SE VA FACE PANA CE ULTIMUL ALB NU SE VA CONDIDERA INAINTE DE TOATE ALB.

  Reply
 12. Foarte bine punctat! Insa ce poate fi facut in acest context?
  Mult succes in aceasta initiativa!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>